puszka.pl - pysznie!

Fasola z grochem i czosnkiem


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

fasolka czerwona (ugotowana) - szklanka lub puszka
fasolka flageolet (ugotowana) - szklanka lub puszka
200 g grochu w połówkach, ugotowanego, ale nie rozgotowanego ;)
cebula

3-4 ząbki czosnku
2 łyżki oleju sojowego
sok z cytryny
sól
pieprz
+ estragon do posypania

Przygotowanie:

Fasolki (te puszkowe - po opłukaniu) wymieszać z grochem, cebulę posiekać. Czosnek przepuścić przez praskę, wymieszać z olejem, sokiem cytryny, solą i pieprzem. Całość posypać świeżym estragonem.
Nadesłał(a) arleta, dnia: 2001-11-01 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: