puszka.pl - pysznie!
Witaminowy przecier z rokitnika (do słoików)
Przecier ten warto dodawać do herbaty oraz do herbatek ziołowych i owocowych, bo posiada kwaskowaty smak przypominający cytrynę. Działa leczniczo i orzeźwiająco. Pragnienie doskonale gasi herbata miętowa z przecierem z rokitnika.
przetwory na słodko (dżemy, kompoty)
na zdrowie
Rodzaj diety:
wegańska
Składniki:
owoce rokitnika
1 szkl. cukru na 1 szkl. utartej masy z rokitnika
Przygotowanie:
ponad 60 min.
Przebrane i czyste owoce miksujemy i przecieramy przez stylonowe sitko, odrzucając pesteczki.
Do utartej masy dosypujemy cukier i gotujemy na wolnym ogniu. Następnie doprowadzamy do wrzenia i gorący zlewamy do słoików, krótko pasteryzujemy.
Nadesłał(a)
Rena
, dnia: 2001-11-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 10/2001
Twoje zapiski: