puszka.pl - pysznie!

Witaminowy przecier z rokitnika (do słoików)

Przecier ten warto dodawać do herbaty oraz do herbatek ziołowych i owocowych, bo posiada kwaskowaty smak przypominający cytrynę. Działa leczniczo i orzeźwiająco. Pragnienie doskonale gasi herbata miętowa z przecierem z rokitnika.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

owoce rokitnika
1 szkl. cukru na 1 szkl. utartej masy z rokitnika

Przygotowanie:

Przebrane i czyste owoce miksujemy i przecieramy przez stylonowe sitko, odrzucając pesteczki.

Do utartej masy dosypujemy cukier i gotujemy na wolnym ogniu. Następnie doprowadzamy do wrzenia i gorący zlewamy do słoików, krótko pasteryzujemy.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-11-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 10/2001

Twoje zapiski: