Szpinakowo-twarogowo-czosnkowe nadzienie do naleśników
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:
1/2 paczki mrożonego szpinaku
2 cebule
150 g chudego twarogu
sól
pieprz ziołowy
czosnek
Przygotowanie:
Gotujemy sobie szpinak (proporcję podaję na pół paczki, bo żywego szpinaku jeszcze nie kupowałem, tylko mrożonki...). W międzyczasie na patelence smażymy cebulki.
Szpinak odwadniamy, wrzucamy do miski, do której też wrzucamy cebulkę, a do tego twaróg oraz sól i pieprz ziołowy do smaku. Mieszamy wszystko razem, a w finale wciskamy w to czosnek ( ja
zawsze daję dużo, bo go uwielbiam) i razem mieszamy...
Nadziewamy tym naleśniki wyprodukowane według własnego przepisu. Całość możemy polać sosem pomidorowym.
Twoje zapiski: