Placuszki ziemniaczano-warzywne z pestkami
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
		
	
		
			Składniki:
			
			
	
			2 ziemniaki
3-4 marchewki
kawałek selera
2 pietruszki
mąka
jajka
sól
pieprz
inne przyprawy wg smaku
ziarno słonecznika
pestki dyni
olej do smażenia
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Wszystkie składniki doprowadzić do konsystencji placków ziemniaczanych (zetrzeć na surowo, ręcznie lub maszynowo). Usmażyć, odsączyć i zjadać ze smakiem - pycha.
	 
	
	
	
		Wskazówki i uwagi:
		Smaż na złoty kolor, podawaj z maślanką lub kefirem albo czerwonym winem. Uwaga! Placki chłoną dużo oleju podczas smażenia.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: