puszka.pl - pysznie!

Placuszki ziemniaczano-warzywne z pestkami


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

2 ziemniaki
3-4 marchewki
kawałek selera
2 pietruszki
mąka
jajka
sól
pieprz
inne przyprawy wg smaku
ziarno słonecznika
pestki dyni
olej do smażenia

Przygotowanie:

Wszystkie składniki doprowadzić do konsystencji placków ziemniaczanych (zetrzeć na surowo, ręcznie lub maszynowo). Usmażyć, odsączyć i zjadać ze smakiem - pycha.

Wskazówki i uwagi:

Smaż na złoty kolor, podawaj z maślanką lub kefirem albo czerwonym winem. Uwaga! Placki chłoną dużo oleju podczas smażenia.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-10-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Tomek

Twoje zapiski: