Pigwówka na miodzie
		
			wyczytane w jakiejs gazecie kulinarnej
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: wegańska+miód
		
	
		
			Składniki:
			
			
	
			1/2 kg pigwy
3/4 l wódki
25 dag miodu
kawałek kory cynamonu
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		do słoja wlać wódke. Pigwy umyc, obrac , kroic i od razu wrzucac do alkoholu aby owoce nie sciemnialy. na koniec dodac kore cynamonu i miod, sczelnie zamknac. odstawic na tydzien w ciemne miejsce, codziennie potrzasac sloikiem aby miod sie rozpuscil. po miesiacu zlac nalewke, przechowywac w ciemnej butelce i chronic od swiatla aby zachowala jasny kolor."
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: