puszka.pl - pysznie!

Pigwówka na miodzie

wyczytane w jakiejs gazecie kulinarnej


Rodzaj diety: wegańska+miód

Składniki:

1/2 kg pigwy
3/4 l wódki
25 dag miodu
kawałek kory cynamonu

Przygotowanie:

do słoja wlać wódke. Pigwy umyc, obrac , kroic i od razu wrzucac do alkoholu aby owoce nie sciemnialy. na koniec dodac kore cynamonu i miod, sczelnie zamknac. odstawic na tydzien w ciemne miejsce, codziennie potrzasac sloikiem aby miod sie rozpuscil. po miesiacu zlac nalewke, przechowywac w ciemnej butelce i chronic od swiatla aby zachowala jasny kolor."
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-10-23 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia,autor:"MechaGodzilla"

Twoje zapiski: