puszka.pl - pysznie!

Jarzynka z kapusty włoskiej, papryki i marchewki


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1/4 włoskiej kapusty
3 papryki, po 1 z każdego koloru
1 mała ostra papryczka
3 marchewki
mały por
cebula
zielona pietruszka
sól
pieprz
jarzynka
ew. odrobina koncentratu pomidorowego

Przygotowanie:

Kapustę siekamy, paprykę kroimy w kostkę (z ostrej papryczki dokładnie usuwamy nasionka, bo to one są najostrzejsze). Marchewki i pora kroimy w paseczki, cebulę w talarki. Wszystkie warzywka dusimy w niewielkiej ilości wody aż będą miękkie. Doprawiamy solą, pieprzem i jarzynką, można dodać odrobinę koncentratu pomidorowego.

Wskazówki i uwagi:

Przerobione na wege.

Podajemy np. z soczewicą - moczymy ją w wodzie (ok. 1 godz.), następnie gotujemy w osolonej wodzie aż będzie miękka.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-10-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: AniaJ.

Twoje zapiski: