puszka.pl - pysznie!

Zapiekanka makaronowa z papryką i serami


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

opakowanie makaronu, np. świderki
czerwona i zielona papryka
20 dag sera żółtego
20 dag sera pleśniowego, np. rokpol
mała cebula
małe opakowanie naturalnego jogurtu
sól
pieprz

Przygotowanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie, paprykę i ser żółty pokroić w kostkę - wymieszać wszystko razem i włożyć do żaroodpornego naczynia. Cebulę drobno posiekać i wymieszać z jogurtem, pokruszonym serem pleśniowym i przyprawami. Polać sosem składniki.

Piec 30-45 minut w temperaturze 200°C.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-07-20 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: