puszka.pl - pysznie!

Wegetariański przysmak Natalii Kukulskiej (kalafior i inne warzywa zasmażane pod żółtym serem)


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 2 osób

kalafior
marchewka
papryka
pieczarki
kukurydza z puszki

olej do smażenia
sól
pieprz
czosnek
plastry żółtego sera

Przygotowanie:

Kalafior, marchewkę, paprykę i pieczarki pokroić w drobne nieregularne kształty (zdaniem Natalii kształt ma ogromny wpływ na smak), dodać kukurydzę.

Na rozgrzaną patelnię z niedużą ilością oleju wsypać pokrojone warzywa, doprawić i dodać dużo czosnku. Zdjąć z ognia po ok. 15 minutach, bo warzywa powinny być lekko chrupiące, a jednocześnie nie surowe. Na końcu ułożyć na wierzchu plastry sera żółtego i poczekać, aż się rozleje.

Wskazówki i uwagi:

Można podawać bezpośrednio na patelni ustawionej na deseczce, do tego sałata z sosem winegret, lampka dobrego wina i sery pleśniowe.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Jul 20, 2000
Źródło/autor przepisu: wyszperane z Super Linii

Twoje zapiski: