puszka.pl - pysznie!

Kabaczki duszone z mirabelkami i odrobiną czosnku

Kuchnia bułgarska.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

kabaczki (około 1 kg)
mirabelki (15-30 szt.)
cebulka
tłuszcz do smażenia
mąka (2 łyżki)
czosnek
sól
pieprz
koperek do posypania

Przygotowanie:

Młode i świeże kabaczki obrać i pokroić wzdłuż na cienkie plasterki. Mirabelki umyć i wypestkować.

Drobno pokrojoną cebulkę podsmażyć na tłuszczu i dodać mąkę. Zasmażkę rozprowadzić wodą i zagotować, połączyć z kabaczkiem, mirabelkami oraz roztartym czosnkiem. Pogotować aż zmięknie. Doprawić solą i pieprzem.

Podawać schłodzone i posypane koperkiem.
Nadesłał(a) pat, dnia: Sep 30, 2001
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: AgataW.

Twoje zapiski: