Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
1) płaty lasagne
2) owoce: jakie się chce - np z kompotu, z puszki, ugotowane jabłka (z tych co się rozlatują i tych, co zostają w kawałkach, bo wtedy jest i ładnie i smacznie i nie sucho) z cynamonem, rodzynki, suszone morele, inne temu podobne; w lecie np. wiśnie, śliwki itp.
3) sos: sos waniliowy/ deserek waniliowy (np.Alpro)/ budyń/ sos biały słodki z aromatem jakimś (czyli kisiel na mleku, w wersji wegańskiej na mleku sojowym)
Przygotowanie:
Wziąć płaty lasagne. Lepiej byłoby je ugotować, bo nie ma sosu, który by namoczył i zmiękczył, a potem ugotował to makaronowe prześcieradło.
No więc jak już te płaty lasagne są ugotowane, to bierze się owoce. Jakie się chce. Kombinacje dowolne. Działać jak przy normalnym lasagne - warstwa makaronowa, warstwa owocowa, warstwa sosu [i w ten sposób ułożyć kilka warstw].
Zapiec, jeść z apetytem, wylizać michę.
Twoje zapiski: