puszka.pl - pysznie!

Pieczone kasztany

Małgosia Prozogo: "Jadalne kasztany są wyjątkowym przysmakiem jesiennym i bardzo lubię je jeść. Pyszne są pieczone."


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

jadalne kasztany

Przygotowanie:

Każdy kasztan nacinam ostrym nożykiem tak, żeby nie wybuchły podczas pieczenia i żeby się je później łatwiej obierało. Układam na blasze w piekarniku.

Wkładam do nagrzanego piekarnika (ok. 180°C). Piekę ok. 1 godziny. Można wyjąć i spróbować wcześniej - długość pieczenia zależy od wielkości kasztanów.

Wskazówki i uwagi:

Tak upieczone kasztany je się jak orzechy (w konsystencji przypominają ziemniaki, ale w smaku są słodkie i lekko orzechowe).
Nadesłał(a) pat, dnia: 2001-10-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Małgosia Prozogo, gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia

Twoje zapiski: