puszka.pl - pysznie!

Zupa: owocowy powiew lata

T.A.P: "Polecam zupę, którą robi się w sezonie owocowym, ale można i poza. Zupa powinna mieć konsystencję lekko kisielową, można ją podawać gorącą, letnią lub całkiem zimną. Na taki obiad, na drugie danie, zwykle serwuję naleśniki z serem lub/i dżemem, pierogi z serem na słodko."


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

woda (ok. 2 litry)
w lecie: świeże owoce (jagody, truskawki, wydrylowane wiśnie, poziomki) ok. 1 szklanki
zimą: kompot z owocami lub owoce mrożone
cukier lub inne słodkości
kisiel owocowy (o takim smaku, jak owoce w zupie)
makaron - rurki, falbanki, wstążki lub inny o zbliżonych "gabarytach"

Przygotowanie:

Wodę doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy owoce, do tego wsypujemy cukru wg uznania, mieszamy. W połowie szklanki zimnej wody mieszamy kisiel, dodajemy do wrzącej zupy, mieszamy i gotowe. Osobno gotujemy makaron.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2001-10-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: T.A.P, gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia

Twoje zapiski: