puszka.pl - pysznie!

Chilli con lentilles

Jest to wegetariańska wersja chilli con carne, w której zamiast ...[cenzura]... ;) występuje soczewica.

Marta: z tego co pamietam, bylo to calkiem niezle. Moja znajoma dodawala jeszcze drobno pokrojona marchewke i duzo posiekanej natki pietruszki. Ale to juz rzecz gustu.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

soczewica brązowa
cebula
pomidory
koncentrat pomidorowy
czosnek (sporo)
zioła
chilli
czerwona fasola z puszki

Przygotowanie:

No wiec te soczewice moczylam, potem gotowalam w odpowiedniej ilosci wody (nie bylo tej wody duzo, ale potem pare razy dolewalam), a potem dodawalam podduszona cebulke, pomidory i koncentrat (względnie sam koncentrat pomidorowy), rozgnieciony czosnek (sporo), ziola (chyba bazylie i oregano), duzo chilli i dusilo sie to doosyc dlugo. Pod koniec duszenia dodawalam czerwona fasole z puszki.
Nadesłał(a) pat, dnia: Oct 23, 2001
Źródło/autor przepisu: Marta MJ, gr.dyskusyjan pl.rec.kuchnia

Twoje zapiski: