puszka.pl - pysznie!

Deser z pszenicy/żyta z jabłkami i bakaliami


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

pszenica/żyto
jabłko
rodzynki
suszone śliwki
trochę pokruszonych orzechów włoskich/laskowych
suszony ananas w kostkach (lub ew. inne suszone owoce)

Przygotowanie:

Płuczesz i oczyszczasz pszenicę/żyto. Gotujesz w niewielkiej ilości wody, tak, żeby niewiele jej zostało pod koniec gotowania. Przekładasz do salaterki, nie odcedzasz! Nie przejmujesz się niezbyt ładnym dla oka, brunatnym kolorem.

Wrzucasz do tego pokrojone w drobną kostkę jabłko, rodzynki, suszone śliwki, trochę pokruszonych orzechów włoskich/laskowych i _suszony_ananas_ w kostkach. Po wymieszaniu i przestygnięciu jeszcze na godzinkę-dwie do lodówki.

A później...orgia, niebo w gębie :-)))
Nadesłał(a) pat, dnia: Oct 21, 2001
Źródło/autor przepisu: Gandalf. gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia

Twoje zapiski: