Deser z pszenicy/żyta z jabłkami i bakaliami
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
pszenica/żyto
jabłko
rodzynki
suszone śliwki
trochę pokruszonych orzechów włoskich/laskowych
suszony ananas w kostkach (lub ew. inne suszone owoce)
Przygotowanie:
Płuczesz i oczyszczasz pszenicę/żyto. Gotujesz w niewielkiej ilości wody, tak, żeby niewiele jej zostało pod koniec gotowania. Przekładasz do salaterki, nie odcedzasz! Nie przejmujesz się niezbyt ładnym dla oka, brunatnym kolorem.
Wrzucasz do tego pokrojone w drobną kostkę jabłko, rodzynki, suszone śliwki, trochę pokruszonych orzechów włoskich/laskowych i _suszony_ananas_ w kostkach. Po wymieszaniu i przestygnięciu jeszcze na godzinkę-dwie do lodówki.
A później...orgia, niebo w gębie :-)))
Twoje zapiski: