Rolada z masy kasztanowej bez pieczenia
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
200g masy kasztanowej (puree z puszki)
200g masla
cukier puder do smaku (nie mam napisane ile, wiec malo)
wanilia
kakao (na oko)
Przygotowanie:
Utrzec maslo z cukrem na puszysta mase. Dodac kasztany I podzielic mase na pol. Do pierwszej polowy dodac wanilie.
Na mokrej sciereczce rozplaskac na prostokat pierwsze pol masy. Do drugiej polowy dodac kakao. Rozsmarowac ciemna mase na jasnej, zrolowac przy pomocy mokrej sciereczki. Taka roladke wlozyc do lodowki na noc. Podawac dobrze
schlodzona, bo sie rozbabrze. Krojona na plasterki. Dawno tego nie robilam, ale kiedys sie z mama zazeralysmy.
Wskazówki i uwagi:
Rolowanie jest trudne - mozna troche najpierw podchlodzic mase.
Twoje zapiski: