puszka.pl - pysznie!

Ciasto cynamonowe z jabłkami

Bogusia Wendt: "Pyszne!! Wszyscy się w domu zajadają, są puszyste i wilgotne, a cynamon nadaje specyficzny smak (tylko nie można go dawać za dużo). Można też eksperymentować z kakao albo kawą cappucino."


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

4 duże jabłka
trochę soku z cytryny
orzechy włoskie
rodzynki
2 szkl. mąki krupczatki
3/4 szklanki oleju
1 szkl. cukru
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu

Przygotowanie:

Jabłka obrać, pokroić w grube cząstki i pokropić sokiem z cytryny. Wymieszać olej z cukrem, potem powoli dodawać mąkę, potem sodę, proszek do pieczenia i cynamon. Na końcu dodać jabłka i bakalie, wymieszać.

Piec ok 30-45 minut, zależy jaki kto ma piekarnik.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Sep 21, 2001
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia,autor: "Bogusia Wendt"

Twoje zapiski: