puszka.pl - pysznie!

Biszkopt deserowy z kaszy manny nasączany mlekiem


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

9 jaj
9 czubatych łyżek cukru
9 czubatych łyżek kaszy manny
1 opakowanie cukru waniliowego
1/2 - 3/4 l mleka

Przygotowanie:

Standardowy biszkopt: ubić żółtka z połową cukru, potem
białka z resztą cukru. Wszystko delikatnie wymieszać z kaszką i cukrem waniliowym.

Upiec na złoto (ok. godziny). Do gorącego wlać mleko i zaczekać aż biszkopt wszystko "wypije" (ok. 30 min) - wtedy sobie ciut wystygnie.

Wskazówki i uwagi:

Podawać nawet ciepły z konfiturami :))) Wersja wykwintniejsza: z konfiturą i bitą śmietaną.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Sep 16, 2001
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Castle

Twoje zapiski: