puszka.pl - pysznie!

Tofu z koperkiem i cebulką - twarożek

Dobre samo, do kanapek, jako dip (można też dodać starty ząbek czosnku) do warzyw. Także dla dorosłych.


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: dla 3 osób

ok. 300 g tofu
1/2 pęczka koperku (można więcej) lub kilka rzodkiewek
1 duża cebula
3-4 łyżki oliwy z oliwek lub oleju lnianego
sól
sos sojowy

Przygotowanie:

Tofu ugnieść widelcem, dodać posiekany koperek, pokrojoną w bardzo drobną kostkę cebulkę, oliwę, sól i sos sojowy do smaku. Wymieszać wszystko razem, spróbować, czy aby smakowite :-)

Wskazówki i uwagi:

Oczywiście można zrobić też wersję z rzodkiewką, ale takie tofu z koperkiem sprawdza się, gdy już nie ma rzodkiewek.
Nadesłał(a) magda firlit, dnia: Sep 5, 2001
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: