puszka.pl - pysznie!

Pomidory faszerowane twarogiem z jajkiem i natką


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 2 osób

2-3 pomidory
80 g twarogu
1 jajko
natka pietruszki
5 łyżek mleka
sól
pieprz
papryka mielona

Przygotowanie:

Pomidory umyć, odciąć część górną, wydrążyć środki łyżeczką. Wewnątrz lekko osolić.

Twaróg dokładnie rozetrzeć, dodać ugotowane na twardo i drobno posiekane jajko oraz posiekaną natkę. Wlać mleko, dokładnie wymieszać i doprawić. Przygotowaną masą faszerować pomidory.

Wskazówki i uwagi:

Miąższ z pomidora można użyć do przyrządzenia zupy lub sosu.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-08-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 8/2001

Twoje zapiski: