Pomidory faszerowane twarogiem z jajkiem i natką
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
		
	
		
			Składniki:
			
				
 dla  2 osób
			
			
	
			2-3 pomidory
80 g twarogu
1 jajko
natka pietruszki
5 łyżek mleka
sól
pieprz
papryka mielona
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Pomidory umyć, odciąć część górną, wydrążyć środki łyżeczką. Wewnątrz lekko osolić.
Twaróg dokładnie rozetrzeć, dodać ugotowane na twardo i drobno posiekane jajko oraz posiekaną natkę. Wlać mleko, dokładnie wymieszać i doprawić. Przygotowaną masą faszerować pomidory.
	 
	
	
	
		Wskazówki i uwagi:
		Miąższ z pomidora można użyć do przyrządzenia zupy lub sosu.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: