Napój imbirowy gotowany
		
			Ania: "Imbir jest podobno bardzo zdrowy na artretyzm. Moja mama zaklina się, że picie takiej herbatki łagodzi ból w rękach."
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: wegańska+miód
		
	
		
			Składniki:
			
			
	
			świeży imbir
woda
miód
cytryna
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Jeśli masz świeży imbir, to obierz go, pokrój w cienkie plasterki, zalej zimną wodą w rondelku i gotuj ok. 10 minut.
Rozcieńcz wodą do smaku, dodaj miodu, cytryny - pyszny napój na zimno i na gorąco.
	 
	
	
	
		Wskazówki i uwagi:
		Ja czasem robię taką imbirową 'esencję' , wlewam do butelki i używam w przeciągu 3-4 dni.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: