puszka.pl - pysznie!

Napój imbirowy gotowany

Ania: "Imbir jest podobno bardzo zdrowy na artretyzm. Moja mama zaklina się, że picie takiej herbatki łagodzi ból w rękach."


Rodzaj diety: wegańska+miód

Składniki:

świeży imbir
woda
miód
cytryna

Przygotowanie:

Jeśli masz świeży imbir, to obierz go, pokrój w cienkie plasterki, zalej zimną wodą w rondelku i gotuj ok. 10 minut.

Rozcieńcz wodą do smaku, dodaj miodu, cytryny - pyszny napój na zimno i na gorąco.

Wskazówki i uwagi:

Ja czasem robię taką imbirową 'esencję' , wlewam do butelki i używam w przeciągu 3-4 dni.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2001-08-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Anna Sheridan

Twoje zapiski: