puszka.pl - pysznie!

Fasolka szparagowa w słoikach

Aga: "Wychodzi super, ja ją tylko potem podgrzewam i robię z tartą bułeczką. Mniam :-))"


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

fasolka szparagowa
na 1 litr wody:
- czubata łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki cukru
kilka ziarenek kwasku cytrynowego na słoik

Przygotowanie:

Sparzoną w dużej ilości wody (na 1 litr wody czubata łyżeczka soli i 1/2 łyżeczki cukru) fasolkę nakładaj ciasno i pionowo w słoiki i zalej wywarem, w którym ją gotowałaś (parzyłaś). Na wierzch wsyp kilka ziaren kwasku cytrynowego i zakręć :-))

Gotowanie: w 1-szym dniu 1 godzinę, w 2-gim dniu 45 min.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2001-08-12 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Aga

Twoje zapiski: