puszka.pl - pysznie!

Farsz z soczewicy (do pierogów, krokietów itp.)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 8 osób

500 g soczewicy
sól
pieprz
1 duża cebula
olej lniany do smażenia (rafinowany)

Przygotowanie:

Soczewicę gotujemy w osolonej wodzie. Gdy jest miękka, odcedzamy i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Mielimy też cebulę. Mieszamy. doprawiamy solą, pieprzem, podsmażamy całość na oleju lnianym.

Farszem nadziewamy ciasto pierogowe, rozwałkowane i podzielone na krążki. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie lub na parze.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-07-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 7/2001

Twoje zapiski: