Buraki duszone z jabłkami
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: wegańska
		
	
		
			Składniki:
			
				
 dla  2 osób
			
			
	
			300 g buraków (2 drobne lub 1 dość duży, wielkości średniego jabłka)
150 g jabłek
1/2 łyżki mąki
3 łyżki mleka [zwykłego lub roślinnego; można zastąpić wodą]
1/2 łyżeczki cukru
łyżeczka oleju lub masła
sól
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Buraki umyć, ugotować, obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Mąkę rozprowadzić z mlekiem, dodać do buraków, zagotować. Dodać utarte jabłka i olej lub masło. Doprawić solą i cukrem.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: