puszka.pl - pysznie!

Zupa z kalarepki z ziemniakami i bazylią


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 1 osoby

200 g kalarepki
1-2 ziemniaki (150 g)
2 cebule dymki
250 ml (1 szkl.) bulionu warzywnego (może być z proszku)
2 łyżki śmietany
sól
pieprz
bazylia
szczypiorek do posypania
+ 1 kromka chleba razowego do podania

Przygotowanie:

Jarzyny obrać i drobno pokroić, gotować 10-15 min. w bulionie (do miękkości ziemniaków). Dodać śmietanę i przyprawy, posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać z chlebem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-06-21 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 7/2001

Twoje zapiski: