puszka.pl - pysznie!

Tofu w sosie pomidorowym

Podawać z ryżem lub kaszą, posypane posiekaną natką pietruszki.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 opakowanie tofu - 100g
cebula
2 łyżki oleju do smażenia
sos sojowy
1 łyżka słodkiej czerwonej papryki
szczypta ostrej papryki
1 łyżka tymianku
1 łyżka bazylii
1 mała puszka (70g) koncentratu pomidorowego
2-3 ząbki czosnku

Przygotowanie:

Posiekaną cebulę zeszklić na oleju. Dodać tofu pokrojone w nieduże kwadraty, obficie skropić sosem sojowym. Dodać paprykę, tymianek i bazylię, 1/2 szkl. wody i dusić pod przykryciem 5 min.

Rozprowadzić koncentrat pomidorowy w 1/2 szkl. letniej wody i dodać wraz z przeciśniętym czosnkiem do potrawy. Wymieszać, doprowadzić do wrzenia i zestawić z ognia.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-07-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: opakowanie tofu firmy Polsoja

Twoje zapiski: