puszka.pl - pysznie!

Zupa fasolowa z fasolką szparagową i kabaczkiem


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

500 g białej fasoli
250 g żółtej fasolki szparagowej
4 kabaczki
6 pomidorów
15 ząbków czosnku
sól
pieprz
oliwa z oliwek
2 pęczki bazylii do posypania

Przygotowanie:

Gotuj fasole przez ok. 45 minut w 4 litrach wody. Strączki fasoli szparagowej po usunięciu włókien i ogonków, pokrój na 2-3 kawałki i dorzuć do garnka w połowie gotowania. 10 minut przed końcem wrzuć kabaczki pokrojone w drobną kostkę, poszatkowane pomidory bez skórki i drobno posiekany czosnek. Posól i popieprz do smaku. Tuż przed podaniem dodaj oliwy i posyp całość poszatkowaną bazylią.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-06-15 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 7/2001

Twoje zapiski: