Naleśniki z truskawkami zasmażane na maśle
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
		
	
		
			Składniki:
			
			
	
			naleśniki (mleko, jajko, mąka, sól + olej do smażenia)
truskawki
cukier
cukier waniliowy
masło
śmietana do polania
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Truskawki opłukać, rozgnieść widelcem, dać cukier, troszkę cukru waniliowego, parę łyżek śmietany i dobrze wymieszać. Masę wpakować w naleśniki, zrobić trójkąty, odsmażyć na masełku i podawać polane śmietaną!
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: