puszka.pl - pysznie!

Zapiekanka ziemniaczano-serowa z cebulą - Cheese and onion pie


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

ziemniaki na puree
ser żółty (najlepszy cheddar... jak zwykle - czyli ostry, raczej nie gumowaty)
cebula
ew. sól

Przygotowanie:

Puree wymieszać z dużą ilością startego sera żółtego, dodać posiekaną cebulę (ja lubię dużo). Jeśli ser jest naprawdę ostry, to już lepiej nie dosalać! Mieszać bardzo dokładnie - mieszanina zacznie odstawać od sagana.

Wyłożyć na dość płaskie naczynie żaroodporne i wstawić do piekarnika. Piec aż się zrobi złoto-brązowa skórka. Płaskie naczynie po to, żeby tej skórki było jak najwięcej. Jeść z czym się chce.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Jun 14, 2001
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Krysia Thompson

Twoje zapiski: