puszka.pl - pysznie!

Kalafior po sułtańsku - z bakaliami i majonezem


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

1 kalafior (600 g)
50 g rodzynek
50 g orzeszków ziemnych
1/2 szklanki majonezu
2 łyżki soku z cytryny
cukier
sól
pieprz
natka do posypania

Przygotowanie:

Kalafior oczyścić, starannie opłukać i ugotować na półmiękko (8-10 minut) w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie, osączyć, ostudzić i podzielić na cząstki.

Wymieszać z umytymi i osączonymi rodzynkami, orzeszkami i majonezem. Przyprawić sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem. Posypać natką.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Jun 10, 2001
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: MM

Twoje zapiski: