puszka.pl - pysznie!

Tiramisu

Kuchnia włoska. Najlepiej smakuje z mocną kawą espresso.


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

paczka biszkoptów (lub biszkopt własnego wypieku)
mocna kawa rozpuszczalna
likier amaretto (migdałowy)
serek mascarpone
3 jajka
cukier waniliowy z prawdziwą wanilią
prawdziwe kakao do posypania

Przygotowanie:

Biszkopt namoczyć w mieszance kawy z likierem. Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym, pianę ubić na sztywno, dodać to wszystko do serka mascarpone.

Układać warstwami biszkopt, masa serowa, ... (2-3 warstwy). Zakończyć masą i posypać grubą warstwą kakao.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-06-14 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: majkelos

Twoje zapiski: