puszka.pl - pysznie!

Młoda kapusta duszona z czosnkiem i kminkiem


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

2 młode kapusty
pęczek cebulki dymki
oliwa/ olej
sól
kminek
pieprz lub papryka ostra
ząbek czosnku
pęczek koperku
sok z połowy cytryny

Przygotowanie:

Kapustę szatkujemy, cebulę kroimy i do gara na olej, solimy, kminkujemy, do tego pieprz lub papryka ostra. Przykrywamy, czekamy aż zmięknie - ok. 30-40 min. (trzeba sprawdzać, bo różne humory ma kapusta :-)).

Po tym czasie dajemy drobno pokrojony ząbek czosnku, posiekany koperek, sok z cytryny i czekamy jeszcze z 5-10 min.

Wskazówki i uwagi:

Najsmaczniejsza z ziemniakami z koperkiem.
Nadesłał(a) magda firlit, dnia: 2001-05-18 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: