Sałatka witaminowa a kolorowa okropnie
Rodzaj diety: wegańska & RAW
Składniki:
sałata
szpinak świeży
pomidory
rzodkiewki (razem z liśćmi, jeśli są młode)
sos vinegrette:
1/3 szklanki oliwy
sok z 1 cytryny
2 łyżeczki musztardy francuskiej
łyżeczka cukru
pieprz
sól
odrobina wody mineralnej
Przygotowanie:
Do wielkiej misy wrzucam porwana na duże kawałki sałatę, na sałatę zaś porwany na mniejsze kawałki szpinak, na szpinaku lądują pomidory pokrojone w ćwiartki, ma pomidorach rzodkiewki pokrojone w połówki, z zachowanymi częściami zielonymi - tak mniej więcej z każdej rzodkiewki powinno wystawać około 3 cm listków.
To wszystko zalewam sosem, który powstał z dość długiego mieszania składników.
Sałaty nie mieszam - składniki nie powinny się za bardzo przegryźć - dzięki temu większe będzie bogactwo smaku.
Twoje zapiski: