puszka.pl - pysznie!

Aromatyczne ziemniaki pieczone lub grillowane w całości

Pyyyyyycha. Pycha, pycha, pycha!


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

ziemniaki - najlepsze młode, w miarę równej wielkości
czosnek - 1/2 dużego ząbka (lub 1 mały) na 1 ziemniaka
zioła - np. bazylia i oregano
sól
pieprz
ew. trochę oleju

Przygotowanie:

Ziemniaczki obrać i umyć. Albo tylko umyć. Czosnek obrać.

Ziemniaki zawinąć w folię aluminiową wrzucając do każdego pół ząbka czosnku i nacierając sowicie ziołami wymieszanymi z solą i pieprzem. Piec w piekarniku (ok. 200-220°C) lub na grillu.

Wskazówki i uwagi:

Ziemniaki delikatnie przywierają w niektórych miejscach - jeśli komuś bardzo to przeszkadza, może delikatnie natłuścić folię.
Nadesłał(a) chojnac, dnia: May 6, 2001
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: