puszka.pl - pysznie!

Panierowana cukinia z żółtym serem


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 6 osób

2 nieduże cukinie
sól
2 jajka
4 łyżki pszennych otrąb
oliwa do smażenia
6 łyżek tartego żółtego sera
natka do posypania

Przygotowanie:

Cukinie pokroić w plastry o grubości ok. 1 cm, posolić, panierować w rozbitym jajku i otrębach. Smażyć na oliwie.

Gdy cukinia zrumieni się z jednej strony, odwrócić i posypać obficie żółtym serem. Pod koniec smażenia przykryć pokrywką. Po usmażeniu ser powinien się stopić.

Przed podaniem posypać natką. Podawać z ryżem, ziemniakami, surówkami, pieczywem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-05-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego

Twoje zapiski: