Jajka (skorupki) faszerowane i panierowane
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
		
	
		
			Składniki:
			
				 dla  4 osób
 dla  4 osób
			
			
	
			4 jajka
4 pieczarki
2-3 łyżki margaryny
szczypiorek
natka pietruszki
1 konserwowy ogórek
sól
pieprz
bułka tarta
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Jajka ugotować na twardo, ostudzić i każde przekroić na pół energicznym ruchem ostrego noża. Wyjąć żółtka i białka.
Pieczarki umyć, pokroić na małe cząstki i usmażyć na łyżce margaryny. Szczypiorek, natkę, ogórek, żółtka i białko drobno posiekać.
Całość wymieszać (zostawić trochę zieleniny do przybrania) dodając łyżkę margaryny i doprawić do smaku. Za pomocą widelca połączyć w jednolitą masę. Nałożyć do połówek jajek.
Każdą nadzianą połówkę umoczyć w tartej bułce i podsmażyć na margarynie. Podać na gorąco posypane zieleniną.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: