puszka.pl - pysznie!

Jajka (skorupki) faszerowane i panierowane


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

4 jajka
4 pieczarki
2-3 łyżki margaryny
szczypiorek
natka pietruszki
1 konserwowy ogórek
sól
pieprz
bułka tarta

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i każde przekroić na pół energicznym ruchem ostrego noża. Wyjąć żółtka i białka.

Pieczarki umyć, pokroić na małe cząstki i usmażyć na łyżce margaryny. Szczypiorek, natkę, ogórek, żółtka i białko drobno posiekać.

Całość wymieszać (zostawić trochę zieleniny do przybrania) dodając łyżkę margaryny i doprawić do smaku. Za pomocą widelca połączyć w jednolitą masę. Nałożyć do połówek jajek.
Każdą nadzianą połówkę umoczyć w tartej bułce i podsmażyć na margarynie. Podać na gorąco posypane zieleniną.
Nadesłał(a) Rena, dnia: May 4, 2001
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 5/2001

Twoje zapiski: