puszka.pl - pysznie!

jajecznica na pomidorach i oliwie


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

3 jajka na osobę
2 pomidory na osobę
2 ząbki czosnku
2-3 cebule
zielony szczypior z dymki
sól i pieprz
oliwa

Przygotowanie:

Umyj pomidory, zdejmij z nich skórke, pokrój i podsmaż na oliwie, dodając cebulę i czosnek. Podduś ok. 20 min., odstaw. Rozbij jajka z solą i pieprzem i gotuj je, umieszczając patelnię lub rondel w dużym garnku z gotującą sie wodą, nie przestając mieszać. Kiedy jajka zaczną gęstnieć, dodaj uduszone pomidory, wymieszaj. Posyp szczypiorem, solą i pieprzem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: May 4, 2001
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 4/2001

Twoje zapiski: