Zupa brokułowa mrożona Bonduelle
sól
sos sojowy
2 ząbki czosnku
garść słonecznika
pół garści pestek dyni
makaron razowy
olej zimnotłoczony lub oliwa
natka lub koperek
Przygotowanie:
Postepujemy tak samo, jak przy zupie włoskiej.
Zupę gotujemy w wodzie ok. 15 min. Przyprawiamy solą i sosem sojowym, zmielonymi pestkami, czosnkiem, olejem. Na talerzu podajemy z natką lub koperkiem. Makaron można ugotować osobno lub razem z zupą.
Wskazówki i uwagi:
Nie daję ziół do zupki brokułowej, ponieważ "psują" smak, tylko czosnek i ewentualnie pieprz.
Podobnie postępujemy z zupą kalafiorową mrożoną.
W sezonie najlepiej zastapić mrożónkę świeżymi warzywami.
Nie tylko dla dzieci.
Nadesłał(a) magda firlit,
dnia: 2001-05-02 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.