puszka.pl - pysznie!

Makaron ze szpinakiem, kukrydzą i fasolką szparagową

Potrawa jest łagodna, bo dla dziecka. Ja doprawiam ją na talerzu pieprzem kajeńskim i gdy mniej słona - sosem sojowym.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

1 op. makaronu bezjajecznego PENNE (duże rurki)
1 mrożony szpinak 0,5 kg
1 mrożona szparagowa o,5 kg
1 puszka kukurydzy bez cukru (Bonduelle)
1 słoik czarnych oliwek (jak ktos nie lubi, to proszę zrezygnować)
1 pęczek szczypiorku
1 pęczek natki pietruszki
sól
5 ząbków czosnku

Przygotowanie:

Mrożoną szparagową uparować. Szpinak zagotować na wolnym ogniu, tak, by raczej w nim wody nie było.
Makaron ugotować wg przepisu (ok. 15 min). Odecedzić, ale nie przelewać zimną wodą. Połączyc makaron ze szpinakiem, szparagową posiekaną pietruchą, szczypiorkiem, kukurydza i startym czosnkiem. Podawać na gorąco, udekorowane oliwkami.

Wskazówki i uwagi:

Oczywiście potrawa jest nie tylko dla dzieci, ale i dla dorosłych, którzy nie lubią szpinaku - nie widać go za bardzo, bo ginie w zieleni szparagowej :-))
Nadesłał(a) magda firlit, dnia: 2001-04-24 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: