bułka lub pieczywo tostowe
oliwa
ew. ser mozzarella
1 pomidor
szczypior lub cebula
nać pietruszki
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
oregano lud majeranek lub tymianek
Przygotowanie:
Pomidora pokroić w cząstki (ale nie drobniej jak ok. 1x1 cm), dodać posiekany szczypior (lub cebulę), pietruszkę, oliwę (nie za dużo, np.pół łyżeczki od herbaty), zmiażdżony czosnek i przyprawy. Niech to postoi z 5 minut.
Bułkę (może być pieczywo tostowe) posmarować delikatnie oliwą, opiec w piekarniku na złocisty kolor. Podawać z pomidorami i ew. kawałkami mozzarelli. Życzę smacznego.
Wskazówki i uwagi:
Nie bać się trochę grubszych cząstek pomidora. Polacy wszystkie produkty na sałatki niemalże miażdżą - to smakuje po prostu okropnie.
Nadesłał(a) Kret,
dnia: 2001-04-24 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.