Chrzanowa sałatka z makaronem, podsmażaną papryką i wędzonym tofu
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: wegańska
		
	
		
			Składniki:
			
			
	
			300 g makaronu
sól
2 zielone i 2 czerwone papryki
2 łyżki oleju do smażenia
200g wędzonego tofu
ew. zioła
kilka kropli octu ryżowego
zmielona kolendra (nasiona)
500 ml śmietanki sojowej (np. Provamel)
trochę startego chrzanu
szczypiorek do posypania
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Ugotować makaron w dużej ilości wody, przelać go zimną wodą i osuszyć. Paprykę pokroić w cienkie plasterki i podsmażyć w oleju przez ok. 4 min., połączyć z makaronem, pokrojonym w kostkę wędzonym tofu, ziołami, odrobiną oleju słonecznikowego i octem ryżowym. Dodać zmieloną kolendrę.
Aby przygotować sos należy połączyć śmietankę sojową z odrobiną oleju słonecznikowego oraz startym chrzanem. Potrawę posypać posiekanym szczypiorkiem i podawać.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: