puszka.pl - pysznie!

Zupa grzybowa z tymiankiem i śmietaną


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

400 g grzybów
2 posiekane szalotki
olej roślinny
1 łyżeczka tymianku
7 dl wywaru z warzyw
250 ml śmietanki sojowej (np. Provamel) lub zwykłej

Przygotowanie:

Grzyby oczyścić i pokroić w bardzo cieniutkie plasterki. Szalotki posiekać, lekko podsmażyć na oleju (ok. 5 min.), dodać grzyby i smażyć przez następne 5 min. Dodać tymianek oraz wywar z warzyw i gotować powstałą zupę przez ok. 15 min.

Wymieszać zupę, dodać śmietankę podgrzewając potrawę (nie można dopuścić do ponownego zagotowania).
Nadesłał(a) pat, dnia: Apr 24, 2001
Źródło/autor przepisu: ulotka Provamelu

Twoje zapiski: