puszka.pl - pysznie!

Sałatka z brokułów z jajkami, pomidorem i majonezowym "winegretem"


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

brokuły
sól
2 jaja
2 pomidory
mogą być surowe pieczarki

sos "winegret" (z dodatkowym majonezem):
ząbek czosnku
2 łyżki oliwy
sól
pieprz
trochę majonezu
trochę musztardy
kilka kropel cytryny

Przygotowanie:

Brokuły gotować 5 min. w lekko osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo. Wszystko pokroić w cząstki (pieczarki na plasterki). Polać sosem.

Sos robimy w następujący sposób: przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, 2 łyżki oliwy, sól, pieprz, trochę majonezu i musztardy. Wszystkie składniki wymieszać. Na koniec dodać do sosu kilka kropel cytryny. Wspaniałe!
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-04-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia,autor: Renata Stachnik

Twoje zapiski: