puszka.pl - pysznie!

Jarzyny zapiekane z makaronem


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

20 dkg makaronu
15 dkg brokułów lub kalafiora
15 dkg papryki
3 pomidory
2 cebule
1 ząbek czosnku
3 łyżki kukurydzy
3 łyzki masla
200 ml smietany 30%
3 jajka
10 dkg żółtego sera
3 łyżki ziół: oregano, bazylii
sól, pieprz

Przygotowanie:

Makaron ugotowac w osolonej wodzie i odcedzić.
Cebule obrać, posiekac i podsmazyc na maśle.
Dodac czosnek roztarty z solą, osączona kukurydze, sparzone różyczki brokułów, kawałki papryki i pomidorów obranych ze skórki.
W naczyniu do zapiekania posmarowanym tłuszczem włożyć kolejno warstwy makaronu i jarzyn. Wierzch przykryc makaronem. Makaron zalać śmietaną wymieszana z jajkami, serem i posiekanymi ziołami.
Piec w temp. 180 stopni C przez 45 min.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2001-03-30 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: ulotka "Swedeponic - your partner for fresh herbs"

Twoje zapiski: