puszka.pl - pysznie!

Sos ziemniaczany z zasmażką, natką i karmelem


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

50 dag ziemniaków
4 dag cebuli
1 łyżka oleju do smażenia
2 dag mąki
1/2 l bulionu
1 liść laurowy
sól
pieprz
cukier
sok z cytryny
karmel
1 łyżka natki pietruszki

Przygotowanie:

Ziemniaki umyć, obrać, bardzo drobno pokroić, zalać 1/4 l wrzącej wody, ugotować.

Posiekaną cebulę lekko przyrumienić na oleju, dodać mąkę, zasmażyć, rozprowadzić bulionem, włożyć liść laurowy.

Ziemniaki połączyć z zasmażką, zagotować mieszając. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem, sokiem z cytryny i karmelem. Wsypać natkę.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-03-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: opakowanie pietruszki firmy Ducros

Twoje zapiski: