Sałatka meksykańska, czyli sałata z awokado, mango i winegretem
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: wegańska & RAW
		
	
		
			Składniki:
			
				
 dla  4 osób
			
			
	
			1 główka zielonej sałaty
1 średnia czerwona cebula
1 dojrzałe awokado
1 mango (lub nektarynka lub brzoskwinia)
winegret:
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka soku cytrynowego
sól
pieprz
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Sałatę, umyć, osuszyć, rozdrobnić palcami. Cebulę pokroić w krążki, obrane ze skórki awokado w paski, mango w kostkę.
Składniki wymieszać, polać sosem winegret (oliwa, sos z cytryny, sól i pieprz).
	 
	
	
	
		Wskazówki i uwagi:
		Przepis przerobiony na wegetariański.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: