puszka.pl - pysznie!

Sałatka meksykańska, czyli sałata z awokado, mango i winegretem


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: dla 4 osób

1 główka zielonej sałaty
1 średnia czerwona cebula
1 dojrzałe awokado
1 mango (lub nektarynka lub brzoskwinia)

winegret:
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka soku cytrynowego
sól
pieprz

Przygotowanie:

Sałatę, umyć, osuszyć, rozdrobnić palcami. Cebulę pokroić w krążki, obrane ze skórki awokado w paski, mango w kostkę.

Składniki wymieszać, polać sosem winegret (oliwa, sos z cytryny, sól i pieprz).

Wskazówki i uwagi:

Przepis przerobiony na wegetariański.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Jul 18, 2000
Źródło/autor przepisu: "Tabele kaloryczne" - wydanie specjalne nr 2(6)/98 Super Linii - miesięcznika promującego zdrowy styl życia

Twoje zapiski: