Rodzaj diety: wegańska
		
	
		
			Składniki:
			
			
	
			1,5 litra wywaru z warzyw (może być bulion warzywny z kostki), 2-3 pory, pół średniego selera, 2 łyżki sosu sojowego grzybowego, 30 dag tofu, 2 łyżki oliwy z oliwek, łyżka soku z cytryny, zielenina, pieprz, sól
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Tofu pokroić w niewielką kostkę, zalać sosem sojowym i odstawić. Z porów odciąć twarde liście, resztę starannie opłukać i pokroić w talarki, a seler w słupki. Wywar zagotować, włożyć warzywa i gotować na dużym ogniu 5-7 min, doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej tofu. Przełożyć zrumienione kostki do talerzy, zalać zupą i posypać posiekaną zieleniną.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: