puszka.pl - pysznie!

Papryka nadziewana kukurydzą z serem, dymką i pomidorami


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

4 zielone papryki
4 cebule dymki
80 g sera żółtego
100 g kukurydzy z puszki
4-5 małych pomidorów
pół łyżeczki bulionu w proszku
pół łyżeczki mielonej kolendry
szczypta ostrej papryki w proszku

Przygotowanie:

Papryki przekroić wzdłuż, wybrać gniazda nasienne, umyć i osuszyć.

Cebulę i ser pokroić w drobną kostkę, wymieszać z odcedzoną kukurydzą. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Dwie łyżki pokrojonych pomidorów dodać do pozostałych warzyw i nadziać nimi połówki papryk.

Pozostałe pomidory ułożyć w płaskim naczyniu żaroodpornym lub na blasze, dodać przyprawy i bulion w proszku. Na pomidorach ułożyć strąki papryki i piec w podgrzanym piekarniku pół godziny w temperaturze 200 stopni.

Wskazówki i uwagi:

Przepis przerobiony na wegetariański.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Jul 18, 2000
Źródło/autor przepisu: "Tabele kaloryczne" - wydanie specjalne nr 2(6)/98 Super Linii - miesięcznika promującego zdrowy styl życia

Twoje zapiski: