puszka.pl - pysznie!

Całuski - czekoladowe słodkie przekładańce


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 2 osób

100 g czarnej czekolady
100 ml śmietany
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
90 g białej czekolady

Przygotowanie:

Czekoladę pokruszyć, wrzucić do rondelka umieszczonego w kąpieli wodnej, rozpuścić. Na pergaminie narysować 8 serc, wyciąć, posmarować rozpuszczoną czekoladą. Wystudzić, zdjąć pergamin.

Śmietanę wymieszać z kawą, dodać białą czekoladę, zagotować, wystudzić, ubić mikserem na puszystą masę.

Masą posmarować serca, ułożyć po 4 warstwy, ozdobić.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 2/2000

Twoje zapiski: