puszka.pl - pysznie!

Imbirowe tagliatelle z dynią

Na Walentynki :)


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 2 osób

serduszko:
20 dag mąki
10 dag masła
jajko
sól

nadzienie z tagiatelle:
12,5 dag makaronu tagiatelle
10 dag dyni
2 cm korzenia imbiru
por
natka
6 łyżek oliwy do smażenia
sól

Przygotowanie:

Zmiksować mąkę, masło, jajko - posolić, rozwałkować. Ciastem wylepić dno i boki foremki w kształcie serca, ponakłuwać widelcem. Upiec w piekarniku (200 stopni przez 20 minut).

Pokrojoną dynię i imbir usmażyć w oliwie (3 minuty), dodać pokrojony por, smażyć 10 minut. Dodać natkę, 0,5 szklanki wody, posolić, gotować 10 minut.

Ugotować makaron, wymieszać z sosem, przełożyć do upieczonego serca.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 2/2000

Twoje zapiski: